2010-10-11

Carolinsk terapi 101

För ett par timmar sen satt jag och fixade med ett så kallat personligt brev (ni vet, ett sånt man måste skriva när man ska söka jobb). Jag gick igenom allt som stod i annonsen, jag läste massa tips på nätet och jag diskuterade lite med mannen här hemma. Men trots allt förarbete gick det ändå käpprätt åt skogen när jag väl satte mig ner för att skriva. Meningarna kom inte fram så som jag ville och vissa blev inte ens avslutade för min hjärna fick idétorka mitt i. Jag blev sjukt frustrerad!
Och det här är inte första gången det har hänt, de få gånger jag satt mig ner för att verkligen skriva nånting de senaste månaderna, oavsett om det varit ett mail eller ett inlägg i den gamla bloggen, så har jag haft jättesvårt för att få ihop nånting konkret och faktiskt känna mig nöjd med det jag skrivit. För er som inte vet det så har jag alltid känt en viss stolthet över att jag kunnat uttrycka mig bra "på papper" så att säga. Och jag har använt skrivandet som en typ av terapi ett flertal gånger i mitt liv och när det kändes som att den förmågan helt plötsligt gått upp i rök, då blev jag ledsen. Jätteledsen. Så ledsen att jag var tvungen att lägga ifrån mig datorn och ta mig ut i friska luften och rensa tankarna lite.
Det var då jag insåg vad jag måste göra. Jag måste börja blogga igen. För trots att jag kanske inte känner samma intresse av att dela med mig av mitt liv på samma sätt som jag gjorde förut, så finns det fortfarande en liten del av mig som faktiskt behöver själva skrivprocessen.  Processen av att sitta framför en dator och fundera lite och skriva lite och tänka lite och skriva lite till och tänka lite mer och radera och skriva om och så fundera ännu lite mera och... Ja ni fattar. Allt det gör att jag känner mig lite klarare i huvudet. Och om det finns nåt som gör att jag kan rensa lite bland alla dessa snurrande tankar, ja då jäklar tänker inte jag vara den som slänger bort det.
Jag tänker alltså se det här som en början till en ny terapi-session. Ni är varmt välkomna att iaktta (eller delta om ni hellre vill det) i de olika delarna så får vi se om vi inte kan få ordning på den lilla hjärnan till slut.

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet Carro! :) Välkommen tíllbaka till bloggvärlden!

    SvaraRadera
  2. haha välkomen tillbaka?! du va borta typ en sekund! Du JayZ'ade fett! You know, eftersom han gått i pension flera gånger (och gör värsta grejen av det) och ändå lyckas släppa nya album.

    Men jag gillar dig ändå;) ska du fortsätta skriva så tänker jag fortsätta läsa! puss å kram

    SvaraRadera