2013-08-31

48 timmar senare

I skrivande stund har jag varit i Kanada i ganska precis två dygn. Resan hit gick relativt bra. Det var oväder när jag mellanlandade i NY så väntan som skulle varit ca 3 1/2 timmar blev istället närmare sju. När jag äntligen kom fram till Toronto hade jag varit vaken i nästan 24 timmar och då jag bara sovit tre timmar natten innan jag åkte var det en ganska trött Carro som sa hej till Kanada för första gången.

Fina Cassy kom och hämtade mig på flygplatsen. Men i och med att det var så mycket senare än väntat så sket vi i att åka till hotellet som jag skulle bott på och åkte hem till henne istället.

Dag 1 i Kanada (igår) spenderades med Cassy på det så kallade "The Ex". Det är en marknad/tivoli som kommer till Toronto varje år. Där fanns allt från shoppingstånd och restauranger från alla världens hörn till galna karuseller och en linbana som åkte 40 meter(!!) upp i luften. Där gick vi runt hela eftermiddagen igår och åkte allt som kom i vår väg. Stackars Cassy som brutit benet hoppade runt på kryckor hela dan, men då hon var lika åksugen som jag var det inget som hindrade henne.

På kvällen mötte vi upp Cassy's kille Sean och åkte hem till hans föräldrar. Där satt vi på deras altan och drack vin (läs cider) ett par timmar och bara snackade vilket var hur trevligt som helst. De är verkligen supermysiga hela bunten de här kanadensarna.

Det har för övrigt varit superväder båda dagarna jag varit här! Närmare 30 grader och sol både igår och idag. Plus att det är jättefuktigt i luften så det är nästan lite Thailand-känsla när man går ut utanför dörren. 

Dag 2 i Kanada (idag) skjutsade Cassy och Sean in mig till downtown Toronto där jag hoppade på Greyhound-bussen mot London. Vid halv tre-tiden idag fick jag alltså min första glimt av staden som ska bli mitt hem de kommande fyra månaderna. Och vilken stad! Jag ska inte säga för mycket än, då jag bara åkte igenom den lite snabbt med buss och taxi. Men jag kan med 99 % säkerhet säga att jag kommer stormtrivas här.

Mitt boende sen då? Jag har flyttat in i en lägenhet på campus som jag ska dela med en till (men som inte flyttat in än). Vi kommer dela på badrum, kök och vardagsrum (om man nu kan kalla det ett vardagsrum) men ha var sitt sovrum vilket är jätteskönt. Det är väldigt mycket hotellkänsla över lägenheten, men får man bara bo in sig lite så kommer det säkert bli jättebra.

Då klockan nu slagit 22.18 och jetlaggen har gjort sitt är det jag som signar ut för kvällen. God natt alla godingar, men välkomna tillbaka att läsa om mina fortsatta äventyr i ett annorlunda London.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar